PAS-CU-PAS

 1. Iced Pour Over

  Pre-umeziţi filtrul

  Clătiţi scurt filtrul de hârtie cu apă fierbinte şi eliminaţi apa folosită la clătire. Această operaţiune va oferi cafelei dvs. cea mai pură aromă posibilă.

 2. Coffee Grounds in a Fliter

  Alegeţi tipul potrivit de cafea măcinată

  Pentru Pour-Over, utilizaţi cantitatea de pulbere de cafea aferentă unui con de hârtie. Este o pulbere relativ fină, cu aspect similar zahărului tos.

 3. Coffee Spoon And Coffee

  Măsuraţi

  Pour-Over cu gheaţă se prepară la tărie dublă şi se diluează cu gheaţă, aşadar trebuie să măsuraţi 4 linguri de masă de cafea la fiecare 180 ml de apă fierbinte.

 4. Water Into Coffee Filter

  Turnaţi şi faceţi o pauză

  Folosiţi apă fierbinte, pe care tocmai aţi luat-o de pe foc, şi umpleţi conul până la jumătate, pentru a impregna pulberea. Faceţi o pauză de 10 secunde care permite cafelei să „înflorească”. Aceasta îi permite să se hidrateze uniform şi să înceapă să elibereze aroma.

 5. Water Into Coffee Filter

  Finalizaţi turnarea

  Adăugaţi lent restul apei, turnând în cercuri mici, regulate, pentru a acoperi toată cantitatea de pulbere.

 6. Ice Cubes Into Coffee

  Adăugaţi gheaţă

  Turnaţi cafeaua pe care aţi preparat-o deasupra unei cantităţi de gheaţă proaspăt scoase din congelator şi serviţi imediat.

  SFAT: Cafelele de origine africană sunt preferate pentru Pour-Over cu gheaţă datorită superbei lor structuri suculente, aromei pregnante şi notei distinctive de citrice.