Etica în afaceri şi conformitate

Starbucks consideră că desfăşurarea afacerilor în manieră etică şi eforturile de a face ceea ce trebuie sunt vitale pentru succesul propriu.

Three Baristas Smiling

Etica în afaceri şi conformitate este un program care susţine Misiunea noastră în cadrul Starbucks şi ne ajută să protejăm cultura şi reputaţia companiei deoarece asigură resursele necesare pentru a-i ajuta pe parteneri să ia decizii profesionale etice.

Programul elaborează şi distribuie materiale de conştientizare, printre care se numără şi Standarde privind conduita în afaceri; facilitează conformitatea juridică şi instruirea pe probleme de etică; investighează problemele sensibile, cum ar fi posibilele conflicte de interese; şi oferă canale suplimentare prin care partenerii pot raporta problemele. Partenerii sunt încurajaţi să raporteze toate tipurile de probleme sau chestiuni de interes în program, prin canalele de comunicare preferate disponibile.

Majoritatea rapoartelor primite de programul Etica în afaceri şi conformitate se referă la probleme legate de relaţiile angajaţilor. Această tendinţă este specifică şi altor companii – de desfacere cu amănuntul sau de alt tip – care pun la dispoziţie mecanisme de raportare alternative în cadrul unui program larg de etică şi conformitate.

Pentru mai multe informaţii cu privire la programul Etica în afaceri şi conformitate Starbucks, ne puteţi contacta pe adresa de e-mail EthicsAndCompliance@Starbucks.com.

Standarde privind conduita în afaceri

 

Broşura Standarde privind conduita în afaceri este o resursă distribuită tuturor partenerilor, pentru a-i ajuta să ia decizii profesionale corecte. Standardele reprezintă o scurtă prezentare a câtorva dintre aşteptările companiei în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a afacerilor Starbucks, în conformitate cu Misiunea şi valorile noastre de bază.