Moştenirea noastră

În fiecare zi, mergem la lucru cu speranţa că vom realiza două lucruri: că vom împărţi o cafea excelentă cu prietenii şi că vom ajuta lumea să fie puţin mai bună. Acest lucru fost adevărat atunci când s-a deschis primul local Starbucks în 1971 şi este în continuare adevărat şi în zilele noastre.

First Starbucks Store Menu Image

La vremea respectivă, compania avea un singur magazin în vechea piaţă Pike Place Market din Seattle. De la tejgheaua îngustă a magazinului, Starbucks a oferit unele dintre cele mai rafinate cafele cu boabe întregi din lume. Numele, inspirat de Moby Dick, evoca povestea de dragoste dintre mare şi tradiţia voiajelor primilor negustori de cafea.

În 1981, Howard Schultz (şeful, preşedintele şi directorul executiv Starbucks) a intrat pentru prima dată într-un magazin Starbucks. Încă de la prima ceaşcă de cafea Sumatra, Howard a fost sedus de Starbucks, urmând să i se alăture un an mai târziu.

După încă un an, în 1983, Howard a călătorit în Italia unde a fost captivat de cafenelele italiene şi de romantismul ritualului cafelei. A avut revelaţia de a aduce tradiţia cafenelelor italiene în Statele Unite. Un loc pentru conversaţie şi apartenenţă la comunitate. Un loc intermediar între muncă şi casă. A părăsit Starbucks o scurtă perioadă de timp pentru a lansa propriile cafenele Il Giornale şi a revenit în august 1987, când a cumpărat Starbucks cu ajutorul investitorilor locali.

De la bun început, Starbucks şi-a propus să fie o companie diferită. O companie care nu numai că celebrează cafeaua şi tradiţia sa bogată, dar cultivă şi sentimentul de apartenenţă.

Misiunea noastră să inspirăm şi să protejăm spiritul uman – pas cu pas, prin fiecare persoană, prin fiecare ceaşcă de cafea şi în fiecare cartier.

Astăzi, datorită celor peste 18.000 de magazine din peste 60 de ţări, Starbucks a devenit principala companie de prăjire şi vânzare cu amănuntul a cafelei de specialitate din lume. Şi prin fiecare cafea vândută, ne străduim să dăm viaţă atât trecutului cât şi experienţei noastre de excepţie.