Pour-Over cu gheaţă
Pour-Over cu gheaţă
Pour-Over cu gheaţă este o metodă simplă şi abordabilă de a face o cafea cu gheaţă bogată, cu aromă integrală, câte o cafetieră pe rând.
Pour-Over cu gheaţă este o metodă simplă şi abordabilă de a face o cafea cu gheaţă bogată, cu aromă integrală, câte o cafetieră pe rând.
Clătiţi scurt filtrul de hârtie cu apă fierbinte şi eliminaţi apa folosită la clătire. Această operaţiune va oferi cafelei dvs. cea mai pură aromă posibilă.
Pentru Pour-Over, utilizaţi cantitatea de pulbere de cafea aferentă unui con de hârtie. Este o pulbere relativ fină, cu aspect similar zahărului tos.
Pour-Over cu gheaţă se prepară la tărie dublă şi se diluează cu gheaţă, aşadar trebuie să măsuraţi 4 linguri de masă de cafea la fiecare 180 ml de apă fierbinte.
Folosiţi apă fierbinte, pe care tocmai aţi luat-o de pe foc, şi umpleţi conul până la jumătate, pentru a impregna pulberea. Faceţi o pauză de 10 secunde care permite cafelei să „înflorească”. Aceasta îi permite să se hidrateze uniform şi să înceapă să elibereze aroma.
Adăugaţi lent restul apei, turnând în cercuri mici, regulate, pentru a acoperi toată cantitatea de pulbere.
Turnaţi cafeaua pe care aţi preparat-o deasupra unei cantităţi de gheaţă proaspăt scoase din congelator şi serviţi imediat.