Pour-Over
Pour-Over
„Pour-Over” este o metodă minunat de simplă şi accesibilă de a prepara o singură ceaşcă de cafea, având o aromă şi o structură curată, complet dezvoltată.
„Pour-Over” este o metodă minunat de simplă şi accesibilă de a prepara o singură ceaşcă de cafea, având o aromă şi o structură curată, complet dezvoltată.
Măsuraţi cantitatea de apă pe care o veţi folosi pentru preparare, plus o cantitate suplimentară mică pentru clătirea filtrului, şi aduceţi-o la punctul de fierbere.
Clătiţi scurt filtrul de hârtie cu apă fierbinte şi eliminaţi apa folosită la clătire. Această operaţiune va oferi cafelei dvs. cea mai pură aromă posibilă.
Apoi măsuraţi cantitatea de cafea. Pentru Pour-Over, utilizaţi cantitatea de pulbere de cafea aferentă unui con de hârtie. Este o pulbere relativ fină, cu aspect similar zahărului tos. Măsuraţi 2 linguri de masă de cafea la 180 ml de apă.
Folosiţi apă fierbinte, pe care tocmai aţi luat-o de pe foc, şi umpleţi conul până la jumătate, pentru a impregna pulberea. Faceţi o pauză de 10 secunde care permite cafelei să „înflorească”. Aceasta îi permite cafelei să se hidrateze uniform şi să înceapă să elibereze aroma.
Adăugaţi lent restul apei, turnând în cercuri mici, regulate, pentru a acoperi toată cantitatea de pulbere. Savuraţi imediat.