Întrebări frecvente privind prepararea cafelei

Care este cea mai bună metodă de păstrare a cafelei? Cât timp îşi va menţine prospeţimea?

După prăjire, cafeaua începe să îşi piardă din aromă pe măsură ce este expusă la aer şi umezeală. Este recomandat să cumpăraţi cafeaua săptămânal, să o păstraţi într-un recipient etanş la loc răcoros şi întunecat şi să o măcinaţi chiar înainte de preparare. Cafeaua dintr-un sac FlavorLock™ îşi va păstra prospeţimea timp de câteva luni.

Ce este un sac FlavorLock™?

Tehnologia noastră unică FlavorLock™ foloseşte o supapă specială cu o singură cale care permite dioxidului de carbon eliberat de boabele de cafea proaspăt prăjite să iasă dintr-un sac de cafea etanş fără a lăsa să intre oxigenul care distruge aroma. Toţi sacii de cafea Starbucks comercializaţi cu capacitate de 225g şi de 450g sunt închişi etanş cu tehnologia noastră FlavorLock™ în interval de două ore de la prăjire pentru a-şi păstra prospeţimea până când doriţi să preparaţi cafeaua.

Ce grad de măcinare ar trebui să folosesc?

Pentru a obţine o cafea cu gustul cel mai proaspăt, noi recomandăm în continuare să începeţi cu boabe întregi şi să le măcinaţi proaspăt pentru fiecare ibric. Sau, dacă preferaţi aşa, puteţi duce cafeaua dvs. cu boabe întregi la magazinul local şi rugaţi pe cineva să vă macine cafeaua cu un anumit grad de măcinare.

Filtrele de cafea dau rezultate optime fie cu gradul de măcinare universal specific cafelelor pre-măcinate sau cu gradul de măcinare specific filtrelor cu baza plată sau conice. Toate magazinele Starbucks pot măcina cafeaua conform acestei specificaţii. Espresoarele sunt sensibile la gradul de măcinare care trebuie să fie foarte fin, 30-35 de secunde într-o râşniţă cu lame. Cafeaua este preparată prea încet sau prea rapid cel mai adesea deoarece gradul de măcinare este prea fin sau prea grosier, boabele de cafea pentru espresso sunt congelate sau păstrate la frigider iar cafeaua este tasată prea puternic sau insuficient.